Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak

Macska és karácsonyfa

A cicák szeretik a fáról lelógó díszeket pofozgatni, ezért nem ajánlunk törékeny dekorációt a fára. A praktikus természetes alapanyagú díszeket és a gyönyörű, fényes műanyag gömböket részesítsék előnyben a cica gazdik. Cicás díszek is fellelhetők.  De milyen legyen maga a karácsonyfa, ha cicáink vannak? Természetesen műfenyő! Erről szól ez a cikkünk.

[adsense]

Milyen karácsonyfa való a cicás otthonokba?

Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak az a cicák biztonságáért és a nagyobb károk elkerülése, megelőzése miatt van. Ugyanis a műfenyő legnagyobb előnye az igazihoz képest, hogy nem sérül. Nem törnek le az ágai, nem szárad ki, nem hullanak a tűlevelei és főleg nem szúrnak.

Amikor a cica karma beleakad… a fenyőtüskék veszélyesebbek a puha mancsoknak és a nyálkahártyának. Persze a cicák tudnak magukra vigyázni, de a játék hevében bármi előfordulhat! A műfenyő nem szúr, hanem puha, kellemes tapintású, tűlevelei nem törnek, nem szúrnak be a karom/köröm alá, cicáknak, gazdiknak egyaránt ajánljuk.

[adsense]

Mi van, ha annyira aktív a macskánk, macskáink, hogy borul a fa? A természetes fenyők nem annyira stabilak, pláne, január környékén, amikor már jobban kiszáradtak. Boruláskor lehullanak a tűlevelek, utána már nem olyan szép. A műfenyők kiegyensúlyozottak, stabil fémtalppal árulják őket. Ha pl. kisebb méretű fáknál menthetetlen a borulás, csak fel kell állítani és minden oké mehet tovább a játék.

hófödte műfenyők mellett idén a fehér műfenyőkre is nagy hangsúlyt fektettünk. Cicák szempontjából csak azért említésre méltó, mert a műhó fára való rögzítése is egészen jól megoldott. Még a legügyesebb cickák is jó ideig ellesznek a leszedésével.

Macska és karácsonyfa
Macska és karácsonyfa, milyen fát válasszunk?

A cicás képeket a catmania.hu-tól kaptuk

[adsense]

Melyik karácsonyfa illik hozzád a csillagjegyed szerint?

Forralt bor, mézeskalács, illatgyertyák, meleg zoknik… Egy a jelentésük: hamarosan itt a karácsony. Ha pedig karácsony, akkor ki ne hagyjuk az ünnep legszebb és legimádottabb kellékét, a karácsonyfát. Az üzletekben már ősszel meg lehet vásárolni a különleges csillogó-villogó fenyőfa dekorációkat… de mindig nagy dilemma, hogy milyen stílust válasszunk. Nem csak a dekoráció, hanem maga a fenyőfa választás is nehéz kérdés lehet. Ne bízzuk a véletlenre. Válasszunk a horoszkópunknak megfelelő karácsonyfát! Lássuk hát, milyet fát ajánl a csillagjegyed?

 • Vízöntő (január 20 – február 18): Ebben a karácsonyi szezonban a fenyőfádnak tengerparti hangulatot kell képviselnie. A csillagjegyed humanitárius jel, ami egy misztikus gyógyítót jelent. Ez vizet vagy életet ajándékoz a Földnek. A tengerparti fa témája illik hozzád. Hogyan érheted el ezt a hatást egy karácsonyfával? Tanácsunk:
  • Válassz egy ritkább tűlevelű fenyőfát, amely könnyen visszaadja a tengerparti pálmafa hangulatot. A 3D Smaragd cserepes jegenyefenyő tökéletes választás. A dekorációs színeid: kék és bézs, mint egy nyaraláson a tenger és a homok színe.
 • Halak (február 19 – március 20): A karácsonyi időszakod a kreativitás és a boldogság körül forog. Az ünnepi fádnak is hasonló hangulatot kell türköznie. Legyél kreatív, és dekoráld a fád kézműves elemekkel! A szaloncukrot se hagyd ki!  Milyen legyen a fád?
  • Válassz klasszikus kaukázusi jegenyefenyőt, mivel könnyű változatosan dekorálni, minden dísz passzol hozzá.
 • Kos (március 21 – április 19): A decemberi hónapod a bátorságról és a találékonyságról szól. Nyugodtan kiléphetsz a karácsonyi komfortzónádból. Alkoss valami egyedit, ami még téged is meglep. A dekorációs színed kifejezetten élénk, akár a piros. És hogy a fád milyen legyen?
  • A 3D királyi lucfenyő biztosan elvarázsol. A klasszikus és hóval borított stílusának nehéz ellenállni.
 • Bika (április 20 – május 20): Nem számít a hideg és ijesztő időjárás, mivel téged ez sem állíthat meg a kalandozásban. Ezalatt azt értjük, hogy bármit megteszel a tökéletes fa kiválasztásához. Vigyázz azonban, mert a hirtelen változás a téli időszakban nem a legjobb barátod. Inkább félelmetes ellenséged. Maradj a megszokott és klasszikus gömb, illetve csillag díszítések mellett. A karácsonyfád is legyen hasonló.
  • Egy havas műfenyő ideális választás, mivel pont olyan érzetet kelt, mintha egy gyönyörű fenyőerdő legszebb darabját hoztad volna haza.
 • Ikrek (május 21 – június 20): Számodra a tél a vidámságot jelenti. A szezon minden apró szépsége lenyűgöz téged. Pontosan ezért az apró részletek fogják hangulatossá varázsolni a karácsonyod. A díszítésnél nem a szín és a forma lesz az elsődleges szempontod, hanem a tárgy különlegessége és egyedisége. Pontosan ezért lesz hasonló a karácsonyfád is.
  • Egy 3D exkluzív lucfenyő LED világítással örökké magához fog téged láncolni. A fa gyönyörűsége a részletekben rejlik, amivel nem fogsz tudni betelni.
 • Rák (június 21 – július 22): Bárhol is ünnepeled a karácsonyt, a családod iránti szereteted mindig megmarad. Szereted a modern stílust a hagyományokkal kombinálni, így mindig fantasztikus dekorációs végeredményekre számíthatsz. Egy kis mézeskalács és egy designer csúcs-csillag lesz a tökéletes választásod. Na és a fa?
  • A kanadai műfenyőt biztosan szeretni fogod, mivel a kanadai erdőkben már évszázadok óta őshonos ez a típusú fenyő. Tökéletes hagyományőrző karácsonyfa.
Macska és karácsonyfa
Macska és karácsonyfa, milyen fát válasszunk?

[adsense]

 • Oroszlán (július 23 – augusztus 22): Ha karácsony, akkor fények és világosság. Hozz létre szenvedélyes hangulatot a különböző fényes és extra dekorációiddal. Legyen a karácsonyod idén arany és bronz színekkel kiemelve. Ezzel nem lőhetsz mellé.
  • A karácsonyfa hadd csillogjon és villogjon, hiszen a drámai hatást csak ezzel tudod igazán elérni. Egy LED világítással ellátott fehér műfenyő tökéletes társad lesz ebben.
 • Szűz (augusztus 23 – szeptember 22): Szereted, ha minden a helyén van karácsonykor, és ügyelsz a részletekre is. A karácsonyfád is mindig tökéletesen van feldíszítve. Idén sem lesz ez másképpen. Tanácsoljuk, hogy használj ezüst díszeket, amivel a gyönyörű fenyőzöld színeket ki tudod emelni. Ezzel már el is árultuk, hogy milyen fát tanácsolunk…
  • Karácsonyfa: A legzöldebb fánk a himalájai borókafenyő ugyanúgy imádni fogja a dekorációidat, mint te!
 • Mérleg (szeptember 23 – október 22): Nem túlzás kijelenteni, hogy nem szereted eltúlozni az ünnepi dekorálást, a csillagjegyed inkább a minimalizmus híve. Legyen minden harmóniában és egyensúlyban. Számodra a kevesebb néha több, így nem gond ha idén sem pakolod tele díszekkel a fád.
  • Egy tobozokkal díszített, sűrűn behavazott jegenyefenyő gyönyörű éke lesz az otthonodnak.
 • Skorpió (október 23 – november 21): A csillagjegyed szerint tele vagy meglepetésekkel, így a karácsonyi időszakod is kissé kiszámítatlannak tűnhet. Nem kell aggódnod, ha belső megérzéseidre hallgatsz és ösztönösen díszíted fel a karácsonyfádat. Használhatsz fehér és arany díszeket is, ha eddig még nem tetted. Garantáltan jó választás lesz.
  • A fehér és arany színekben pompázó szibériai jegenyefenyő összhangban lesz a dekorációiddal is.
 • Nyilas (november 22 – december 21): Klasszikus személyiség vagy, aki imádja a hagyományos dekorációt, a hagyományos fenyőfákat. Imádod felidézni a régi karácsonyi ünnepeket és egész évben szeretsz visszagondolni erre az ünnepre. A dekorációdon nem kell sokat változtatnod. A piros, az arany és az ezüst mindig jó választás.
  • A norvég lucfenyő pont olyan, mint amilyenről gyermekkorodban is álmodtál. Klasszikus és hagyományos. Semmi túlzás.
 • Bak (december 22 – január 19): A csillagjegyed szerint szeretsz változatos lenni, azonban a monumentális és kihívó dolgokat inkább kerülöd az ünnepek alatt. A változatosságod kulcsa az egyszerűségben van, azonban mégis megtalálod a legnagyszerűbb ötleteket. A dekorációid akár kézművesek, akár boltiak is lehetnek… a lényeg, hogy ne legyenek nagyok, és túlságosan színesek.
  • A karácsonyfád idén egy keskeny jeges lucfenyő legyen. Exkluzív zöld kivitelezésű, idén számodra ez jelenti az extrát.
Macska és karácsonyfa
Macska és karácsonyfa, milyen fát válasszunk?

[adsense]

Kedvenc állataink listája:

 

[adsense]