Költözés kisállattal, problémamentesen

Költözés kisállattal, problémamentesen

Az új otthonba költözés rendkívül stresszes folyamat. Ezt nem csak mi gondoljuk így, de több kutatás is kimutatta azt, hogy életeseményeink sokasága közül ezt is azok közé soroljuk, amelyek igazán megtépázzák az idegszálainkat.

A kartondobozok és a buborékfóliák között elveszve a legtöbb idő valószínűleg a dobozolással és a költöztető cégek összehasonlításával telik, azonban érdemes még valami különös figyelmet szánni már az előkészületek során is.. vagy inkább valakire? A házi kedvencedre!A család kiskutyája, kiscicája vagy hobbiállata ugyanúgy átéli a költözéssel járó megpróbáltatásokat, így érdemes a költözési checklistában külön fejezetet szentelni annak, hogy ők minél komfortosabban érezzék magukat a költözés ideje alatt és az új otthonukban is.

Van néhány dolog, amit megtehetsz még a pakolás megkezdése, a nagy költözés napja és az új lakásba vagy házba való beköltözés előtt, ami megkönnyíti a kedvenced számára az egész folyamatot.

Költözés kisállattal, problémamentesen
Költözés kisállattal, problémamentesenÍgy költözz kisállattal

  • a kiegyensúlyozott kiskedvenc receptje

A család szeretett, szőrös tagja számára is megpróbáltatásokkal teli ez az időszak, hiszen gondolj csak bele: egyik pillanatról a másikra minden eltűnik körülötte, amit eddig ismert és megszokott.

A kedvenc játékai dobozokba kerülnek, a családtagok sürögnek-forognak egész nap, majd egy szempillantás alatt egy új közegben kell kiismerniük magukat és meg kell barátkozniuk a környezettel, a szagokkal és azzal is, hogy az otthont mostantól teljesen más jelenti számukra.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy a kedvenced a lehető legnyugodtabban vészelje át ezt az időszakot?

  • A költözés előtti látogatás

A költözés előtti időszakban szánj időt arra, hogy a kutyád megismerje a környéket. Sétáljatok azokon a helyeken, ahol a jövőben is fogtok: mutasd meg neki a közeli parkokat, utcákat és kutyafuttatókat, így az új otthon megszokása is könnyebb lesz számára.

Emellett érdemes az új házat is megismertetni a kedvencekkel. Néhány órára ideális lehet akár az üres lakásba is betérni néhány játékkal és jutalomfalattal, esetleg a bútorok összeszerelésének idejére hagyni, hogy a kutyád kiismerje a kertet, vagy a macskád eljátszhasson a szalagokkal.

Ezek mind-mind segítenek nekik abban, hogy a költözés napján ne a teljes ismeretlenségbe csöppenjenek bele.  •  Az utolsók és az elsők a csomagolási listán

Csomagolási ellenőrzőlista készítésekor helyezd a  kedvenced tárgyait a lista aljára, és győződj meg róla, hogy először csomagolod ki a játékait, táljait, fekhelyét, amikor megérkeztek az új otthonotokba.

Ez segít megszüntetni azt a stresszt, hogy játékaik és finomságaik nyomtalanul eltűntek. Ezen túlmenően, ha azonnal látja ezeket az ismerős tárgyakat az új házban, az megnyugtatja kedvencedet az új környezetben.

Alakítsd ki új fekhelyüket, helyezd el a vizes és tápos tálakat és szórd szét a játékokat a lakásban – ez arra fogja biztatni, hogy minél hamarabb minél több szobát és területet felfedezzen!

Költözés kisállattal, problémamentesen
Költözés kisállattal, problémamentesen  • A költözés-napi elfoglaltság

A költözés napján a bútorok és dobozok kirámolásával járó nyitott ajtók, ablakok és az idegenek, akik jönnek-mennek az értékekkel biztosan összezavarják majd a kiskedvencedet.

Amellett, hogy nem fogják szívlelni az idegenek közeledését, a költözés napján való jelenlétük biztonsági kérdéssé is válhat. Megnehezítheti a költöztetők munkáját egy folyamatosan ugató kutya vagy egy olyan barátságos cica, aki előszeretettel köröz a nehéz bútorokat cipelő szakember lábai között.

Érdemes a költözés napjára lefoglalni a kisállatodat. Legyen szó arról, hogy a szomszéd kertben játszhat a kutyákkal, egy hatalmas kirándulásról vagy arról, hogy az egyik családtagod vagy ismerősöd rövid időre elszállásolja őket – biztosan megkönnyebbülés lesz ez számodra, a költöztetők számára, legfőképpen pedig a kedvencednek.

A költözés stresszes folyamat, így ha kisállatod nyugtalannak látod nem kell azonnal kétségbe esned. A környezetváltozás számukra is rengeteg kihívást rejt, így kell egy is idő, míg megszokják az új otthonukat.

A költözés során ellenőrizd, hogy a kert megfelelően zárt-e, a kerítésen nincsenek lyukak vagy olyan helyek, amely alatt vagy között átférne a kedvenced, az ablakokat és az ajtókat pedig zárd megfelelően, hogy macskád ne fedezhesse fel önszántából az ismeretlen környéket.

Szentelj különös figyelmet kiskedvenceid számára rengeteg simogatással, jutalomfalattal és végtelen megértéssel. Ahhoz, hogy erre elég időd és energiád legyen, érdemes egy olyan költöztető céget megbíznod, amely minden más teendőt, amely a válladat nyomja, maradéktalanul be tud vállalni!A Franko Költöztetés csapata segít – hogy a költözés a család minden tagja számára stresszmentes lehessen!

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott, hogy értékeid biztonságban legyenek az utazás során:  modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, tehát be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet: engedd meg, hogy levegyék a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt – természetesen garanciát vállalva!

Elégedett ügyfél – elégedett cég, mi a vége? Egy stresszmentes költözés!

Költözés kisállattal, problémamentesen
Költözés kisállattal, problémamentesen

 Kedvenceink: